Un Espai per l’art

12970916_548356718678466_79227962201549832_o.jpg

ALBA GIRÓ - BARCELONA
Al carrer Consell de Cent, entre Balmes i Rambla Catalunya, fa 54 anys va néixer la Galeria René Metras amb la intenció de promocionar l'art contemporani i els artistes emergents i presentar les darreres tendències de les avantguardes.
Un espai emblemàtic en el panorama artístic barceloní que ja fa tres anys que va tancar les seves portes. Al seu voltant, on abans abundaven les galeries d'art, han anat proliferant botigues de moda i restaurants per a guiris. Per sort, al número 331 del carrer Consell de Cent, a l'antiga Metras, ha obert l'Espai Carmen Galofré.
La pintora sempre havia exposat les seves obres a la Sala Parés, la galeria d'art activa més antiga de Barcelona inaugurada l'any 1877 on han exposat pintors com Rusiñol, Casas o fins i tot Salvador Dalí. Però cansada de l'estaticisme va decidir trobar el seu propi lloc. L'Espai no és un expositor perenne i individualista de la pintura de Galofré, sinó que acull diverses sinergies multiartístiques com la dansa i la pintura, la interpretació, la música o la poesia.
Actualment l'Espai acull l'exposició 'Ulls', de Jaume Muixart. L'emblemàtic pintor de 94 anys segueix pintant, tot i que s'està quedant cec. La galeria és plena d'ulls de diverses formes, mides i colors. En un racó de la sala hi ha múltiples maquetes de la galeria mostrant opcions d'exposició dels 'Ulls' de Muixart, fetes per estudiants d'Arquitectura. El darrer esdeveniment va ser un concert del cantant i compositor argentí Lucas Masciano amb la pintura en directe de Carmen Galofré.
En un món tan competitiu i egoista com el de l'art, on tothom acaba sent enemic de tothom i només pensant en l'interès propi, s'obre una finestra d'aire renovat, es dóna veu a artistes emergents i es promou la col·laboració entre diferents formes artístiques. Un digne relleu per la mítica René Metras.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”