L’elegància d’una imatge


Hope for a New Life, Warren Richardson / 1r premi World Press Photo 2016

És una imatge elegant: el blanc, el negre, els grisos, la composició, la llum en els rostres, els filferros en espiral que brillen, la captura exacta del moment precís, el moviment congelat en els braços d'algú que encara té un bri d'esperança.
Un home ajupit a l'esquerra de la foto, rere una tanca de filferros de pues tallants en espiral, recull de l'impuls d'uns braços sense faç una criatura que era a l'altra banda de la barrera. L'home té la por impregnada a la mirada, la composició desprèn un magnetisme impactant.
Persones que fugen de les bombes, de la fam, de la misèria, de la por. Persones que somnien amb una vida millor, que recorren milers de kilòmetres a peu, que es juguen la vida al mar, que veuen morir aquells a qui estimen.
Tornem 50 anys enrere, Europa: bombes, fam, misèria, por. Persones que fugen, que recorren milers de kilòmetres a peu, que veuen morir aquells a qui estimen. I tornem al present: Europa construint murs perquè no entrin persones. I no és Europa qui els posa barreres, són persones.
No és una imatge elegant.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”