La tribu som nosaltres

Què fàcil és avui dia agafar unes declaracions, treure-les de context i convertir-les en la gran polèmica. Sobretot si vénen dels radicals i estrafolaris de la CUP. Fa unes setmanes el tema era la copa menstrual. Tothom va pensar que tenia dret a opinar sobre com gestionem la menstruació les dones. I avui ha sigut el torn del "la tribu", segur que us sona, del concepte de família.
Ahir Catalunya Ràdio va publicar un avenç d'"El suplement" d'aquest dissabte 14 de maig, en què Ricard Ustrell entrevista Anna Gabriel. El tall comença així: "Si jo pogués formar part d'un grup de persones que decidissin tenir fills i filles en comú, jo crec que em satisfaria la idea." Podem intuir que Gabriel respon a una pregunta personal que li ha fet Ustrell, remarco la paraula personal perquè em sembla rellevant. Arran d'aquestes declaracions la premsa i la xarxa s'han omplert de crítiques diverses; des d'articles sobre tribus, fins a frases que ratllen l'insult en diverses emissores de ràdio. La majoria de diaris digitals han titulat que "la diputada de la CUP proposa tenir fills en col·lectiu" o fins i tot que "la CUP proposa tenir fills en comú perquè els eduqui la tribu" titular de la La Razón, que ha posat tres fotografies de la diputada en portada fent ganyotes. S'ha convertit en el tema del dia, i cada comentari d'un polític sobre la qüestió ha sigut notícia. Ha estat admirable la resposta de Neus Munté aquest matí a Onda Cero quan Carlos Alsina ha fet la seva interpretació sobre les paraules de Gabriel i n'hi ha demanat l'opinió. Munté ha admès que sent només una frase de l'entrevista ella no n'ha "entès res" i ha demanat "respecte per les decisions i funcionament de totes les famílies que existeixen", i que les decisions sobre com "criar i educar formen part de les decisions que pren cadascú". Els periodistes no només hem opinat sinó que hem fet opinar.

Si un grup de persones vol criar els seus fills conjuntament, i no perjudiquen els infants, quin mal fan? Gabriel en cap moment ha parlat en nom de la CUP ni ha volgut imposar la seva visió del concepte de família a la resta de la societat. Només ha contestat a la pregunta d'una entrevista. És que no tenim res millor a dir? No tenim res millor a fer que convertir una opinió personal en un circ?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”