Desemmascarant Artur Mas


Catorze d’abril de 2010, Pilar Rahola (Escriptora, periodista i política) presenta, després de ser l’ombra d’Artur Mas durant diversos mesos, La màscara del Rei Artur. L’actual president, llavors candidat de Convergència i Unió a la presidència de la Generalitat, s’enfronta en aquest llibre als diversos estereotips que li atribueixen fama de distant, pijo, cregut o madelman.
Pilar Rahola va pactar com a condició per redactar el llibre tenir accés a tota l’agenda de Mas, una relació directa amb ell i que la seva esfera privada quedés al marge. L’autora del llibre és coneguda principalment com a periodista, amb una destacada presència als mitjans de comunicació, tant a través d’articles d’opinió a la premsa diària com en programes de ràdio i televisió de formats diversos, tant culturals i socials com tertúlies, en els quals manifesta un gran esperit de polemista.
La màscara del Rei Artur proposa una mirada crítica que analitza i exposa la personalitat, la trajectòria i les idees d’Artur Mas. Tot i ser un llibre ben estructurat, que relata detalladament informacions de primera mà, anècdotes i entrevistes literals, Rahola cau en la seva pròpia trampa. Pretén llevar la màscara del candidat Artur abans de les eleccions, que Mas va acabar guanyant amb majoria, i tot i mostrar alguns defectes del candidat de CIU queda potser massa ben parat.
L’autora trenca, un rere l’altre, en forma de capítols encapçalats per: “Llegendes Urbanes”, els tòpics sobre la seva enemistat amb Pujol o amb Duran i Lleida, la imatge de pijisme de la seva família o la de titella dels cercles del seu partit. Acaba presentant el candidat perfecte, mentre deixa al Partit Socialista de Catalunya com el diable.
Després de dos anys al poder, com a resposta al rebuig del pacte fiscal per part del Govern espanyol i a la manifestació independentista de l’any 2012 on van acudir 1,5 milions de catalans, Artur Mas, va anunciar al Debat de política General la convocatòria d’eleccions catalanes anticipades per al 25 de novembre. Seguit d’una campanya electoral no exempta de polèmiques va arribar el dia de les eleccions. I el resultat es va desmarcar de totes les enquestes que havien anat apareixent. És veritat que el PSC ha seguit davallant i està clarament en crisi, però també és cert que CIU, amb Mas com a messies va perdre dotze escons.
Tres anys després de la publicació el llibre que feia el retrat perfecte d’Artur Mas, Pilar Rahola ha anunciat ella mateixa durant una tertúlia al programa Els matins de TV3 que serà una de les integrants del consell de nacional per a la transició nacional que el president de la Generalitat ha anunciat que crearà el consell executiu.
"Mai m'hagués imaginat que hi tindria res a veure. Una cosa d'aquestes té una dimensió històrica
extraordinària", ha explicat Rahola en la tertúlia del programa de TV3. Sembla que ara Mas li ha tornat el favor a la seva hagiògrafa col∙locant­la al consell.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”