“ÉS MÉS IMPORTANT SER HONRAT QUE SER OBJECTIU”


Vicent Partal parla sobre VilaWeb i reflexiona sobre el futur del periodisme 
El periodista és director del mitjà d’Internet més llegit a Catalunya



BARCELONA. Vicent Partal ha afirmat que en el periodisme és més important l’honradesa que l’objectivitat. Segons Partal, el futur del periodisme està en els dispositius mòbils i tabletes i de fet, la font de la meitat d’entrades al seu mitjà prové d’aquests dispositius. 
El periodista valencià ha parlat sobre VilaWeb i ha reflexionat sobre el futur del periodisme a la redacció del mitjà, davant d’uns alumnes de segon de Periodisme de la Universitat Ramon Llull. 
El director de VilaWeb és considerat un dels pioners d’Internet als Països Catalans. VilaWeb és el portal informatiu més antic dels països de parla catalana i és el primer diari electrònic català en nombre de lectors. Es tracta d’un diari amb intencionalitat, amb notícies de contingut dur ,“Hard News”, que no entra en temes frívols. Sobretot tracten Política i Economia dels Països Catalans. 
La seva redacció és petita i està dividida en només dues seccions: Continuïtat i Reporterisme. A diferència de les redaccions tradicionals, la de Vilaweb és oberta, un “Espai públic”, que reflecteix la transparència del mitjà. Tots els periodistes del mitjà treballen tant en text com en vídeo i hi ha un elevat ús de les xarxes socials. “Cada dia odiem més Facebook i ens agrada més Twitter.” ha dit el director. Creu que Facebook és un viralitzador de temes frívols que està perjudicant la informació de qualitat. 
Vilaweb té diverses fonts d’ingressos. La publicitat, el “VilaWeb/labs” que ofereix formacions en tecnologia i portals d’internet entre altres i finalment les subscripcions voluntàries, un model inspirat en un diari americà, el Texas Tribune. Els subscriptors paguen a canvi de res, es tracta de responsabilitat i compromís amb el periodisme, explica Partal. El mitjà electrònic català ja té més de 3000 subscriptors en aquesta modalitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”