VAGA DE LA CGT A L’FNAC PER SANT JORDI A BARCELONA


Els manifestants han repartit octavetes i demanat als vianants que no entressin a l’FNAC 

Més de 50 autors declinen signar els seus llibres per la campanya #NoSignisAlFNAC 
L’empresa assegura que el seguiment en El Triangle ha estat "mínim"

ANNA CLOSA 
ALBA GIRÓ

BARCELONA. La CGT ha convocat una vaga a l’FNAC El Triangle el dia de Sant Jordi. El 23 d'abril, els catalans surten al carrer per celebrar aquesta festivitat; és el Dia del Llibre i la Fira de les Roses i ocupen els carrers i les places d'arreu del país. El centre comercial on està situada l’FNAC es troba en ple centre de la capital catalana, a la plaça Catalunya on es realitzen gran part de les activitats de la Diada.
L’empresa FNAC és una companyia francesa dedicada a la venda de productes electrònics i culturals. Part dels treballadors denuncien la precarització de les condicions laborals que inclouen treballar els diumenges cobrant com un dia laboral, que més del 60% de la plantilla estigui amb contractes parcials amb sous pel voltant de 500 euros i un excés d’estrès i alta càrrega de treball. També es queixen de la cultura de la por que els inculca la multinacional en fer pressions als treballadors per recaptar socis i assegurances.
Mig centenar de treballadors ha protestat davant les portes del centre comercial i ha informat els transeünts a través d’octavetes de les seves reivindicacions.
La vaga convocada pels treballadors també ha recollit un suport destacable de personatges de l'àmbit públic a través de les xarxes socials. La majoria s'han expressat a Twitter amb l'etiqueta #NoSignisAlFNAC i més de 50 autors han declinat signar llibres a la carpa que tenia la companyia francesa a Plaça Catalunya.
L’empresa, per la seva banda, assegura que el seguiment de la vaga convocada per la CGT (el sindicat Confederació General del Treball) ha estat mínim. També ha destacat, en un comunicat, que la CGT, sindicat convocant, és minoritari dins del comitè d'empresa, tal com han explicat els empleats davant del mitjà. "Ens sap molt greu que CGT Triangle s'hagi atribuït a la seva comunicació la representació dels treballadors de la FNAC quan representen un percentatge del 6% del total dels representants sindicals".
Consideren "injustificada" la vaga perquè "els arguments esgrimits per CGT Triangle per justificar-la són absolutament falsos i inconsistents, ja que l’FNAC compleix amb el conveni col·lectiu dels grans magatzems subscrit entre la patronal i els sindicats". Un dels treballadors fins i tot ha afirmat que “el problema no és de l’FNAC sinó de la patronal i dels convenis amb els grans magatzems, ja que aquesta situació també la viuen altres empreses com El Corte Inglés, La Casa del Llibre o Hipercor.”
L’altra incongruència que s’ha comentat entre els empleats és que els escriptors que no han volgut anar a signar a l’FNAC després han anat a fer-ho a les altres multinacionals que tenen les mateixes o pitjors condicions de treball. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”