Al cor de La Boqueria
Només arribar a La Rambla un riu de gent m’envolta i m’arrossega carrer avall. Havent passat el carrer del Carme tombo a la dreta per un carreró i m’endinso al Mercat de Sant Josep, conegut com La Boqueria. Hi ha un parell de filipins fent una cervesa al bar de la dreta i m’arriba la olor de pernil de Jabugo de les primeres parades.
De seguida m’adono que es tracta d’un mercat en plena ebullició, molt diferent dels que conec (buits i amb menys de la meitat de les parades obertes). Després de les carns i els embotits arribo a la secció de les fruites on, les venedores sud-americanes, intenten vendre sucs i macedònies als turistes que fotografien sense pausa tot el que tenen al voltant. Sense saber ben bé com, vaig a parar als fruits secs i les espècies. Tot és una gran varietat d’empentes, olors, colors molt vius i més que comprar la gent es dedica, com jo, a observar la bellesa d’aquest mercat que va néixer com un mercat ambulant al començament del s XII.

Segueixo caminant entre parades d’ous, de carn, petits bars regentats per una barreja de “guiris” i Barcelonins i m’arriba una olor de marisc recent cuinat que fa que oblidi completament el petit mercat de Montgat. Segueixo donant voltes i, ho admeto, fent alguna foto a l’exuberància de les parades de fruites i verdures i als primer rovellons de la temporada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada