Primer grau de Relacions Internacionals a Barcelona

La URL és la primera universitat a Catalunya que ofereix aquests estudis
La Generalitat reconèix el nou nom de la Facultat

El centre està situat al  barri més multicultural: el Raval

L’edifici de la biblioteca (2010) és obra dels estudis d’arquitectura Pie-Vilanova i Vega-Verdaguer-Villafañé.


La Universitat Ramon Llull ha iniciat aquest curs el nou grau de Relacions Internacionals que és únic a Catalunya. Fins ara, arreu d’Espanya, només es podia cursar aquest Grau a Madrid. El Grau de Relacions Internacionals te els itineraris següents: Política Exterior i Unió Europea, Economia Internacional i Desenvolupament i Comunicació Internacional. És un pla amb una sòlida formació en les àrees de les relacions internacionals i la política exterior en el sentit clàssic, el comerç i l'economia internacionals, la cooperació internacional i en qüestions relacionades amb la dinàmica global de la comunicació.
Les classes d’aquest nou grau es faran majoritàriament en anglès i els estudiants faran estades en universitats de diversos llocs del món amb les quals la Facultat de Comunicació Blanquerna està tancant acords.
Aquest mes d’Abril de 2014 la Generalitat ha reconegut el nom nou del centre com a Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Aquesta facultat forma part de la Universitat Ramon Llull que es va crear el 24 d’abril de 1991 per una llei del Parlament de Catalunya i va ser la primera universitat privada de Catalunya. Amb uns 15.000 estudiants de la URL és la quarta universitat del territori.
Segons un estudi de la Facultat, un 60% de llicenciats troben feina al primer any després de llicenciar-se, i un 95% el segon any. D’aquests, un 80% en el sector de la Comunicació i quasi la meitat en el lloc de pràctiques. De fet les pràctiques i els seminaris són una característica rellevant dels estudis universitaris a Blanquerna, des de molt abans de l’aplicació del pla de Bolonya. La Facultat de Comunicació es va avançar a l’entrada en vigor de l’Espai Europeu d’Educació Superior, iniciant el 2008 els estudis de graus de Periodisme, Publicitat i R.P, i Cinema i TV.
Uns 1.300 alumnes cursen estudis a Blanquerna, entre els 4 graus, els màsters i els postgraus dels quals uns 300 entren nous cada any. La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals té uns 170 professors i està situada en ple centre del districte de Ciutat Vella, al barri del Raval, que és una de les zones que ha experimentat una transformació més gran en els darrers 25 anys.
Aquest districte destaca per la seva multiculturalitat; és el que concentra un percentatge d’immigrants més alt, la majoria dels quals provenen de fora Europa, sobretot d'Àfrica, Àsia i Amèrica, convertint-se en el barri més multiètnic i cosmopolita de Barcelona.
També s’hi concentren diversos centres culturals i universitaris com el MACBA, el CCCB, la Facultat de Comunicació de la URL, o les de Geografia i Història de la UB, la Filmoteca de Catalunya, a més de tallers i galeries privades de dissenyadors i artistes, i la seu diürna del festival musical Sònar a finals de cada primavera.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

“Si no canvien les polítiques de natalitat a l’Índia, el tigre acabara desapareixent.”