EN EL PERIODISME ACTUAL ES MEDITA MASSA POC

Joan Brunet i Mauri reflexiona sobre la professió a la Facultat de Comunicació Blanquerna

Una tertúlia a TV3



Joan Brunet i Mauri ha declarat que la principal crítica negativa cap al periodisme actual és que es medita massa poc. Ho ha exemplificat manifestant que “a TV3 sobren les tertúlies i falten els debats.” Brunet i Mauri (Sabadell, 1948) és un periodista català que es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i es va especialitzar en comunicació pública d'empreses i organitzacions. També ha col·laborat en altres mitjans i té un blog personal d’opinió.

El periodista ha reflexionat sobre la seva professió a la Facultat de Comunicació Blanquerna davant d’uns alumnes de segon i ha expressat que els periodistes han de tenir molt presents els valors de saber ser crítics i conèixer l’entorn en el qual es mouen. També han de saber analitzar el que està passant, posant-ho en context, i saber comunicar bé el que volen expressar. “Ens quedem moltes vegades a la punta de l’iceberg, l’important no és quanta gent es mobilitza sinó per què es mobilitzen” ha explicat Brunet als alumnes.

Segons el seu parer, els mitjans de comunicació d’avui en dia han d’aconseguir ser un referent, generar confiança i treballar amb rigor. També han de diferenciar clarament els apartats d’informació i d’opinió i no barrejar-los.

Davant de les preguntes que han fet els alumnes ha declarat que la relació entre polítics i periodistes és una relació perversa que prové de la transició espanyola i que les xarxes socials no fan cap bé al periodisme però que tenen una funció interessant en grups socials molt determinats.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

Contra la paret: 121 minuts aguantant la respiració