ESTRENA D’ÈXIT DEL SERIELIZADOS FEST


Barcelona suma un nou festival que té com a objectiu ser un “punt de trobada per als addictes a les sèries”


ALBA GIRÓ


BARCELONA. El Serielizados fest s’ha estrenat aquest divendres 28 de febrer amb un gran èxit d’assistència. L’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna ha quedat petit per a la primera entrega del festival “pels addictes a les sèries”.

Els creadors de la revista digital Serielizados i organitzadors del festival, Betu Martínez i Víctor Sala, han volgut que, més enllà de les projeccions hi hagués espai per a la trobada i el debat, i així ha sigut.

Després de la Salutació de Joan Sabaté (Blanquerna), la presentació informal i distesa de Júlia Bertran ha inclòs un parell de concursos inicials sobre sèries, amb cerveses Moritz com a premi i una subscripció gratuïta a Filmin per un mes.

La primera activitat, una classe magistral dels humoristes i guionistes Miguel Noguera i Xavi Daura, meitat dels Venga Monjas titulada “Masterclass seriéfila o lo que surja” ha sigut més aviat un comentari còmic continu sobre els actors de després de les sèries i els temes que han anat sorgint.

Una de les característiques del festival ha sigut la projecció de sèries. En l’àmbit de les webseries s’ha pogut veure Lavida.es, la primera webserie narrada en llenguatge 2.0 produïda per Coses Sèries i creada per Pau Serracant, Camilo Villaverde i Roger Llorens. L’altra ha sigut Les Nostres Vides Dibuixades, una sèrie d’animació autobiogràfica sobre el dia a dia d’un grup d’amics que viuen a Barcelona, produïda per la XAL i Groc Films i creada per Lluís Nadal i Cristòfol Oliver.
Però l’estrella de les projeccions ha estat el primer capítol de la sèrie Church Men (Ainsi Soient-ils) considerada la millor sèrie francesa segons el festival Séries Mania, està produïda per ARTE i Zadig Production i creada per David Elkaïm, Vincent Poymiro i Bruno Nahon. La sèrie ens introdueix a la vida de cinc joves que entren al seminari dels Caputxins de París per convertir-se en sacerdots, en ple segle XXI. Del 28 de febrer i fins el 2 de març, es podran veure els tres primers al web Serielizados, de franc i en VOSE. També hi ha hagut lloc per la tertúlia “que dará que hablar” moderada per la periodista especialitzada en sèries Cristina Bordas amb els crítics Òscar Broc i Alberto Rey, el guionista Javier Olivares (creador de ‘Kubala, Moreno i Manchón’ i ‘Infidels’) i Jaume Ripoll, soci fundador de Filmin. Sobre la taula quatre preguntes: Les sèries expliquen millors històries que el cinema? És millor ‘Los Soprano’ que ‘Un dels nostres’? “Edat d’Or”: maleïda o encertada expressió? i “Internet ofereix una oportunitat o un risc de massificació?”.
S’ha pogut seguir la transmissió en temps real al web del festival i s’han repartit cerveses Moritz per a tothom al final del festival. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

“Si ho fes sense cobrar també gaudiria.”

Seguint el rastre del felí reial